Ζουν σε ένα χωριό που το λένε Κακαλέτρι. Δουλεύουν σα σκυλιά για κάθε μπουκιά ψωμί που τρώνε… Έζησαν την κόλαση της Κατοχής, του εμφύλιου, της χούντας…
Δεν είναι ταγμένοι σε κανένα κόμμα, σε καμιά πολιτική.
Είναι αυτοί που χάνονται στη λήθη της Τρόικα και της οικονομικής καταιγίδας… και δεν έχουν καμιά ομπρέλα για να προστατευτούν εκτός από την αξιοπρέπεια τους.
Ειναι Έλληνες.

 

Έζησε χρόνια πολλά και είδε πράγματα άσχημα στις μέρες του… και τα ξαναείδε,πάλι απ την αρχή. Οι ίδιοι πρωταγωνιστές, οι ίδιοι θύτες, τα ίδια θύματα… Μόνο οι καιροί αλλάζουν, η απελπισία μένει ίδια…

 

Είναι 7 ετών, διαφεντεύει κάπου 50 πρόβατα στα βουνά της Δημητσάνας.
Με βροχή, με κρύο, με χιόνι. Αυτός ειναι εκεί και τα βγάζει για βοσκή, τα προστατεύει, τα αγαπάει.
“Είναι δικά μου τα ζωντανά”, λέει… κι η σοβαρότητά του παγώνει το χαμόγελο στα χειλια σου.
Είναι εφτά χρονών άντρας και έχει ήδη τις ευθύνες και τη δύσκολη ζωή του βουνίσιου.
Με πόσο πολλά ειμαστε μίζεροι και με πόσο λίγα ειναι Άνθρωπος.
Έστω κι αν ειναι μόνο για τούτο το παιδί, αξίζει να παλέψεις και να σταθείς όρθιος..

 

Στην Μεγαλόπολη. Αμέτρητα μπαλώματα στο παντελόνι του, αλλά κοντοστάθηκε για να πάρω τη φωτογραφία. “έτσι… για να δούνε που μας καταντήσανε” ψιθύρισε…

Μέρα και νύχτα, χειμώνα και καλοκαίρι, όλες τις εποχές του χρόνου, όλα τα χρόνια που έως τώρα έχει ζήσει…μια μόνο σκέψη, μια μόνο έννοια…το κοπάδι του.

Αυτά είναι τα πρόσωπα που συνθέτουν την Βαθιά Ελλάδα, την Ελλάδα που κρατάει ακόμη Θερμοπύλες και θα κρατάει για όσο χρειαστεί.
Αυτές είναι οι φιγούρες που αγαπάμε και θέλουμε να διατηρούμε όσο γίνετε πιο αναλλοίωτες, γιατί αυτή η Ελλάδα είναι η πραγματική Ελλάδα, αυτή που εμείς αισθανόμαστε και νοιώθουμε ως DeepGreece.
Μαζί με τους παραδοσιακούς φίλους μας ο#ορεσίβιος_John, που προσπαθεί να διατηρεί τις παραδόσεις τους και να πατάει στα χνάρια τους! Η Μαγκούρα στο χέρι του, ένα χειροποίητο κομψοτέχνημα του φίλου μας που κάθεται στην μέση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate