Το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας ιδρύθηκε το έτος 1889-1890.
Tο ιστορικό γυμνάσιο της Aνδρίτσαινας λέγεται ότι ήταν το πέμπτο γυμνάσιο του ελληνικού κράτους.
Για πολλά χρόνια φιλοξενούσε τη Ιστορική Δημόσια Bιβλιοθήκη της Aνδρίτσαινας, όπου τώρα βρίσκεται ακριβώς δίπλα του.
Υπήρξε ένα από τα λαμπρότερα σχολεία της νεότερης Ελλάδος για πολλά χρόνια και φοίτησαν σ αυτό μερικά από τα σπουδαιότερα μυαλά αυτής της χώρας.
Είναι πολλές γενιές Ελλήνων που έχουν στο ντουλάπι των αναμνήσεων τους όμορφες και σημαντικές στιγμές των σχολικών τους χρόνων που γράφτηκαν σ αυτό το χώρο.
Σήμερα η κατάσταση του δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά του αίγλη, οι μαθητές είναι ελάχιστοι και η βοήθεια σ αυτό από φορείς σχεδόν ανύπαρκτη.
Παρόλα αυτά συνεχίζει να σημειώνει εξαιρετικές επιτυχίες μαθητών του στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Οι ελλείψεις καθηγητών είναι τις περισσότερες φορές το σοβαρότερο πρόβλημα που προκύπτει, αλλά με τις συχνές επεμβάσεις συλλόγων και γονέων λύνονται κάποια στιγμή.
Κάποιοι καθηγητές του μερικές φορές καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για περισσότερες δραστηριότητες αλλά χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν κι αυτοί από το στενό και προκαθορισμένο σύστημα εκπαίδευσης της εποχής μας.
Πλην κάποιων εξαιρέσεων.
Το ιστορικό αυτό σχολείο προσπαθεί ακόμη μέσα από απίστευτες δυσκολίες να λειτουργεί και να μεταλαμπαδεύει το πολυτιμότερο αγαθό της γνώσης στα παιδιά της περιοχής, χρειάζεται την στήριξη όλων μας για να μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμη.
Όσοι από εσάς έχετε κάποια ιστορικά στοιχεία περισσότερα για το σχολείο της Ανδρίτσαινας, στείλτε τα στη σελίδα μας να τα προβάλουμε, γιατί η έρευνα μας στον ίντερνετ δεν απέδωσε και πολλούς 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate