Τα Δώρα του Λυκαίου 2015

 

Το  δεύτερο φεστιβάλ πολιτισμού ‘’Τα Δώρα του Λυκαίου 2015’’, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Ανδρίτσαινα και φέτος κατά το τριήμερο 14, 15 και 16 Αύγουστου.
 Τα υψηλά standards και οι μεγάλες προσδοκίες των μελών του συλλόγου έφεραν ένα άλλο αέρα στην πόλη της Ανδρίτσαινας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που αποπνέει πραγματικά πολιτισμό και ανοίγει έναν δρόμο προς την εξέλιξη και την πρόοδο αυτού του τόπου.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας μετά από πολλές ημέρες  προσωπικής δουλειάς, και με ένα πολύ μεγάλο κόστος, ψυχικό, σωματικό, αλλά και χρηματικό,  κατάφερε για άλλη μια φορά να παράγει εκδηλώσεις με μεγάλη ποιότητα και να χαρίσει στους κατοίκους των ορεινών περιοχών λίγες στιγμές πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα της περιοχής.
ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ  ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ
Στις 14 Αυγούστου, παρά τις καιρικές δυσκολίες δόθηκε μια παράσταση θεάτρου σκιών από τον Τάσο Ανδριώτη, στην κεντρική πλατεία της Ανδρίτσαινας που απήλαυσαν μικροί και μεγάλοι με πολύ ευχαρίστηση.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Στις 15 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος, φιλοξένησε στο θεατράκι της Ανδρίτσαινας τον μοναδικό Δημήτρη Ζερβουδάκη που μας  χάρισε μια βραδιά που ποτέ δεν έχει ζήσει η περιοχή μας τα τελευταία τα χρόνια.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ανέλπιστα μεγάλη και το θεατράκι μας ήταν κατάμεστο έως πολύ αργά το βράδυ .  Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς στους καταπληκτικούς μουσικούς του Δημήτρη Ζερβουδάκη στην Γιώτα Τσακιρίδου  και κυρίως στον ίδιο τον καλλιτέχνη, για την υπέροχη αυτή βραδιά την γεμάτη ταλέντο και πολιτισμό.
Ένα αξέχαστο ταξίδι στην πραγματικά, μοναδική, ελληνική μουσική.

 

 

Το opening της βραδιάς, έκαναν η μικρή Μαρίνα Γραμματικού που μας χάρισε μερικές μοναδικές στιγμές κλασικού βιολιού με συνοδεία πιάνου από την δασκάλα και μητέρα της. Η Μαρίνα έπαιξε τρία αποσπάσματα  από έργα του Αντόνιο Βιβάλντι και ένα μινουέτο Μποκερίνι.

 

 

 

 

Την σκυτάλη πήραν ο Νίκος Ανδριανόπουλος ένα δικό μας παιδί με πολύ μεγάλο ταλέντο στην κιθάρα και η Ελίνα Παρασκευόπουλου που τον συνόδεψε με την φωνή της ερμηνεύοντας το ‘’Ακριβό μου διθέσιο’’  της  Λίνας  Νικολακοπούλου και του Νίκου Αντύπας  που έχει ερμηνεύσει  η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Ο κόσμος δέχτηκε πολύ εντυπωσιασμένος και τα τρία παιδιά και καταχειροκρότησε με πολύ ενθουσιασμό τα  ταλέντα μας που είναι μερικά από τα πραγματικά ‘’Δώρα’’ αυτού του τόπου.

 

 

 

Η 16η Αυγούστου μας βρήκε στο θεατράκι μας παρέα με την σχόλη χορού Shall We Dance και τα υπέροχα παιδιά της Δήμητρας Μπέρτσου , καθώς και την ίδια, που τουλάχιστον στο νομό μας δεν χρειάζονται συστάσεις για το ταλέντο και τις χορευτικές επιτυχίες τους.

 

 

 

Κύριο γεγονός της βραδιάς ήταν οι περισσότερο από καλοί  FENELON THE BAND.
Ένα ροκ συγκρότημα από νέα παιδιά με πολύ μεγάλο ταλέντο στην μουσική που μας εξέπληξαν ευχαρίστα με τις ικανότητες του. Μια βραδιά γεμάτη ροκ, παλιές και καινούριες, ελληνικές και ξένες επιτυχίες που μας ταξίδεψαν.

 

 

 

 

Καθ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, κάτω από το θεατράκι εξελίσσονταν μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση παραδοσιακών και χειροποίητων προϊόντων της περιοχή μας. Για δεύτερη χρονιά τα προϊόντα ήταν πραγματικά μοναδικά και όλα ένα προς ένα, γιατί αυτά είναι τα Δώρα που μας προσφέρει όλη η ευρύτερη περιοχή  της Πελοποννήσου με κέντρο το Λύκαιο ορός και την μακραίωνη ιστορία του,  ένα προς ένα.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλους εμάς στον αγαπητό κ. Νικό Ζαχαράκη, με καταγωγή από την Ανδρίτσαινα που με την ιδιαίτερη για εμάς προφορά του, καταφέραμε να ξεκινήσουμε για δεύτερη φορά το πολύ δύσκολο αυτό εγχείρημα.
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, αλλά και συλλογών, ήταν κοντά μας σ αυτή την προσπάθεια και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια.
Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα Γυναικών Φολόης, που για δεύτερη φορά ήταν κοντά μας και κυρίως την συντονίστριά τους, Βάσω Χαριτοπούλου που στηρίζει κάθε μας προσπάθεια.

 

 

 

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς, τον Σύλλογο Ηλειοτεχνών, τον Κώστα, τον Δημήτρη, την Ιουλία και τον Κώστα, που στήριξαν την προσπάθεια μας με τις υπέροχες δημιουργίες τους και για τα χιλιόμετρα που έκαναν έως εδώ.

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε ολόψυχα, όλους όσους παραβρέθηκαν στο Φεστιβάλ, στην έκθεση προϊόντων της περιοχής μας. Ονομαστικά, την Ολυμπία Αλεβιζοπούλου με τις παραδοσιακές γεύσεις της Μάνης, την Βιβή Ταμπουρατζή με τα σουβενίρ από το Vivi Acessories , την κ. Ξένου με το προϊόντα μελιού, την Χρύσα Καρβούνη και το Όπως παλιά στου κυρ Τάκη” με τα παραδοσιακά προϊόντα από την περιοχή και όλη την Ελλάδα, την κ. Σοφία με τα σπιτικά της προϊόντα, τον Γιάννη Δριμιλή με το γάλα γαϊδούρας, τον Σύλλογο Ανδριτσάνων με χειροποίητα από την Ανδρίτσαινα , τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Γυναικών με τις παραδοσιακές τους νοστιμιές και την Βούλα Μπαλάκμου με τα χειροποίητα κοσμήματα.

 

 

 

 

 

 

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε την ευκαιρία της φιλοξενίας των καλλιτεχνών και της διαφήμισης του φεστιβάλ μας.
ΑΒ Βασιλόπουλος, Συνταγές Μαγειρικής, Καπιζιώνης Διονυσιος, Shall we Dance, Αρχοντικό Παπαδημητρίου, Φάρμα Κουκλαμάνης Φιγαλία, Αρχοντικό hotel,  Άρωμα εποχής, Τρανή βρύση ψησταριά, Κόκκινος Μύλος cafe, Το Πεύκο Σάκης Καππελές, Φάρμα Αμπελιώνα, Μικέλης,  Όπως παλαιά στο κυρ Τάκη, παραδοσιακά προϊόντα, DEEPGREECE, ORT TV, Ioniantv Channel, Arcadia Portal, Arcadia Voice, Kalimera Arkadia, ΑΡΚΑΔΙΚΗ  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ILIALIVE, Εφημερίδα Πατρίς, Πρώτη news, agrotypos.gr, Pelopolitismos. Μελωδία fm, agronews, ΕΡΑ Τρίπολης  (Δημοτική Ραδιοφωνία), athinorama-travel.gr, in.gr
ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ 2015 ΧΟΡΗΓΟΙ
Τέλος να ευχαριστήσω προσωπικά ένα ένα τα μέλη του Δ.Σ  του συλλόγου, Σιελούλη Δήμο, Βασίλη Βώβο, Αντωνία Βλαχούση, Αδαμόπουλο Γιάννη, Στέλλα Θάνου και  Σιελούλη Νίκο για  την υπεράνθρωπη αυτή προσπάθεια για να βγει εις πέρας όλο αυτό, με απόλυτη οργάνωση και με την παραμικρή λεπτομέρεια στην εντέλεια.
Να επισημάνω τέλος πως για να στεφτεί με ευτυχία όλο αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά και κόπος, για μέρες και πολύ περισσότερο απ όσο κανείς φαντάζεται, γι αυτό το λόγο θέλω να καλέσω όλους τους κατοίκους της Ανδρίτσαινας να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σταθούν δίπλα στο Πολιτιστικό Σύλλογο, αν θέλουν πραγματικά να συνεχίσει να παράγει πολιτιστικά γεγονότα και να διοργανώνει τόσο υψηλές βραδιές πολιτισμού σ αυτό τον τόπο.
Ανεβάσαμε τον πήχη πολύ ψηλά
Βοηθήστε μας να τον διατηρήσουμε εκεί
Ευχαριστώ από καρδιάς
Βασιλική Σαμουρίδη.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ
Περισσότερο υλικό από το Φεστιβάλ Πολιτισμού ”ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ” στην επίσημη σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρίτσαινα στο facebook https://www.facebook.com/Andritsaina/photos_stream?tab=photos_albums
και στο κανάλι μου στο youtube τις αμέσως επόμενες ήμερες https://www.youtube.com/channel/UC37qIxvqGGXkyX99rwtNHGA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate